Troeven

In 't kort

Wij kunnen Tanzania van harte aanraden voor iedereen die op zoek is naar de ultieme safari! De uitgestrekte landschappen en de aaneenschakeling van Nationale Parken bieden het ideale décor voor een eigen “Out of Africa” beleving. Tijdens deze reis is er dagelijks grote kans om verschillende dieren te spotten en neen, de zoveelste leeuw gaat echt niet vervelen. Met wat geluk is het ook mogelijk om de grote trek te zien waar miljoenen dieren door het landschap trekken of de Mara-rivier oversteken, sensatie verzekerd! Een verlenging van enkele dagen strand in Zanzibar vormt de ideale afsluiter van deze droomreis.

Beschrijving

DAG 1, VERTREK

Vertrek uit Brussel naar Kilimanjaro.

DAG 2, KILIMANJARO – ARUSHA

Aankomst in Kilimanjaro en transfer naar Arusha.

DAG 3, ARUSHA – LAKE MANYARA

Na het ontbijt vertrek naar het Lake Manyara National Park in het hart van de Great Rift Valley.
In de namiddag rit naar de accommodatie, gelegen tussen verschillende koffieplantages.

DAG 4, LAKE MANYARA – NGORONGORO

Volledige dag safari in het Ngorongoro Conservation Area, tot in het hart van de krater waar specifieke diersoorten leven.

DAG 5, NGORONGORO – SERENGETI

Vertrek naar het Serengeti National Park. Het eerste verblijf bevindt zich in het centrale gedeelte van het Park, daar is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een wandel- en/of nachtsafari.

DAG 6, SERENGETI

Volledige dag safari.

DAG 7, SERENGETI – NOORD SERENGETI

Safari in het noordelijke deel van het Serengeti National Park. Hier is er misschien de mogelijkheid om de oversteek van de Mara-rivier te zien.

DAG 8, NOORD SERENGETI

Volledige dag safari.

DAG 9, NOORD SERENGETI – ZANZIBAR

Vertrek per klein vliegtuig naar Zanzibar. Verblijf in het hotel op Zanzibar.

DAG 10 – 12, ZANZIBAR

Vrije dagen op Zanzibar.

DAG 13, ZANZIBAR VERTREK

Vertrek naar de luchthaven en vlucht naar huis.

DAG 14, AANKOMST BELGIË

Aankomst in België.

Inbegrepen

 • internationale vluchten, incl. taksen
 • lokale vlucht, incl. taksen
 • accommodaties
 • alle maaltijden gedurende het safarigedeelte, enkel ontbijt in Zanzibar
 • privé transfers op Zanzibar
 • toegangsgelden tot de nationale parken
 • land-cruiser met Frans-of Engelstalige chauffeur-gids voor het safarigedeelte

Niet inbegrepen

 • dranken, overige maaltijden en services
 • fooien en persoonlijke uitgaven
 • visumkosten
 • annulatie- en/of bijstandsverzekering

BELANGRIJK

Dit reisprogramma dient slechts als inspiratiebron. Gezien wij volledig op maat werken, is elke aanpassing mogelijk. Met onze voorbeeldreizen willen we een idee geven over hoe een reis naar Tanzania er uit kan zien.

Onze voorbeeldreizen zijn steeds individuele rondreizen. Voor het bespreken van deze reis vragen wij een afspraak op kantoor om te luisteren naar uw wensen voor deze gepersonaliseerde reis. Maak een afspraak via de website of contacteer ons op info@apollotravel.be of bel naar +32 (0)9 386 26 02.

EXTRA

Tanzania kan het hele jaar door bezocht worden, elk seizoen biedt een andere beleving. Het regenseizoen tijdens onze winter zorgt voor een groen landschap, tijdens het droge seizoen van juni tot en met oktober is het iets gemakkelijker om de dieren te spotten door de beperkte beschikbaarheid aan water in het landschap. Opgelet wees tijdig voor het boeken van een reis naar Tanzania tijdens het hoogseizoen!

Tanzania is niet alleen de thuis voor heel wat safaridieren maar ook van het hoogste bergmassief van het continent Afrika, Kilimanjaro. De Kibo top is maar liefst 5895m hoog, een hele uitdaging! De beklimming kan alleen onder begeleiding en voorbereiding.

Interesse in Safari in Tanzania?

Safari in Tanzania

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.