Individuele Rondreis Zuid-IJsland

Troeven

In 't kort

IJsland is het Walhalla voor natuurliefhebbers. Ondanks de naam is het grootste deel van het land bedekt met groene landschappen met tal van mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Het land biedt vele contrasten door het ruige binnenland, de enorme kustlijn, de hippe hoofdstad en de westelijke fjorden. Deze korte trip geeft al een tipje van de sluier en doet enkele bestemmingen in het zuiden aan.

Beschrijving

DAG 1, KEFLAVIK

Ophalen van de huurwagen bij aankomst op de luchthaven. We voorzien een eerste overnachting op het schiereiland Reykjanes. Onderweg naar het hotel kan je al dan niet een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen van Blue Lagoon.

DAG 2, KEFLAVIK – GOLDEN CIRCLE

De eerste natuurpracht is te vinden in de Golden Circle, zo genoemd door de bezienswaardigheden die dicht bij elkaar liggen. Hier kan je letterlijk tussen twee continenten wandelen door de Almannagjà kloof tussen 2 tektonische aardplaten. Maar ook het Geysir gebied (geisers) en de Gullfoss waterval zijn een must-see!

DAG 3, GOLDEN TRIANGLE – VATNAJÖKULL NP

De rondreis gaat verder naar het Vatnajökull Nationaal Park. De ritten op IJsland zijn nooit saai, maar bezaaid met natuurlijke attracties zoals Seljalandsfoss en Skógafoss. Naast een stop bij deze watervallen is het zwarte strand van Reynisfjara ook een bezoek waard.

DAG 4, VATNAJÖKULL NP

De dag staat volledig in het teken van de natuurpracht in het Nationaal Park. Je kan het Jökulsárlon gletsjermeer ontdekken door een wandeling of een boottocht op het ijskoude water. In de buurt kan je ook een bezoek brengen aan Diamand Beach, hier liggen ijsblokken verpreid over het zwarte zand.

DAG 5, VATNAJÖKULL NP – REYKJAVIK

Na al het natuurschoon keer je terug richting de hoofdstad Reykjavik in het westen.

DAG 6, REYKJAVIK

Vrije dag om de stad te verkennen.

DAG 7, REYKJAVIK – KEFLAVIK VERTREK

Rit naar de luchthaven en afgeven van de huurwagen.

Inbegrepen

  • internationale vluchten, incl. taksen
  • accommodatie
  • huurwagen
  • gepersonaliseerde reisdocumenten

Niet inbegrepen

  • dranken, overige maaltijden en services
  • fooien en persoonlijke uitgaven
  • annulatie- en/of bijstandverzekering

BELANGRIJK

Dit reisprogramma dient slechts als inspiratiebron. Gezien wij volledig op maat werken, is elke aanpassing mogelijk. Met onze voorbeeldreizen willen we een idee geven over hoe een reis naar IJsland er uit kan zien.

Onze voorbeeldreizen zijn steeds individuele rondreizen. Voor het bespreken van deze reis vragen wij een afspraak op kantoor om te luisteren naar uw wensen voor deze gepersonaliseerde reis. Maak een afspraak via de website of contacteer ons op info@apollotravel.be of bel naar +32 (0)9 386 26 02.

Interesse in Individuele Rondreis Zuid-IJsland?

Individuele Rondreis Zuid-IJsland

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.