Individuele Rondreis Peru

Troeven

In 't kort

Een reis naar Peru staat bij veel mensen op de verlanglijst. Met de onschatbare culturele rijkdommen die dateren uit verschillende tijdperken is een rondreis door het land voor cultuurliefhebbers ongeëvenaard. Koloniale steden als Cuzco, Arequipa, Lima en Trujillo brengen je in de sfeer van de ‘Moderne Wereld’ in combinatie met een kleurrijke lokale keuken, die tot de lekkerste van Zuid-Amerika hoort. Door Peru reizen is een imposante aaneenschakeling van culturele hoogtepunten!

Beschrijving

DAG 1, LIMA

Bij aankomst in de luchthaven van Lima privé transfer naar het hotel.


DAG 2, LIMA – AREQUIPA

Dankzij een stadsbezoek met gids kreeg je een duidelijk beeld van de stad. Enkele hoogtepunten zijn Plaza de Armas, Torre Tagle en het San Francisco klooster.
In de namiddag neem je een binnenlandse vlucht naar het zuidelijke Arequipa.


DAG 3, AREQUIPA

De koloniale “witte stad”, heeft heel wat te bieden. Na een bezoek aan het Santa Catalina klooster, met zijn vele kleurrijke straatjes en pleintjes, waan je je in het Spaanse Andalicia!


DAG 4, AREQUIPA – COLCA CAÑON

Eenmaal je Arequipa verlaat, rijd je met de gids een prachtig landschap door. Door het natuurpark Aguas Blancas met de lokale bewoners, vicuñas, rijd je tot het hoogste punt met een adembenemend uitzicht op de omliggende vulkanen. Daarna daal je terug af in de Colca vallei, onderweg blijven de uitzichten verwonderen. Ondermeer de Cruz del Condor biedt de mogelijkheid om de gracieuze condor te zien zweven in de diepe kloof.


DAG 5, COLCA CAÑON – PUNO 

Vandaag verlaat je de vallei en rijdt over de Altiplano naar het Titicaca meer, het berglandschap gaat stilaan over in de lichtglooiende vlakte. De stad Puno vormt de toegangspoort tot het hoogst bevaarbare meer ter wereld.


DAG 6, PUNO

Met een boottocht vaar je op het meer naar de Uros eilanden. Deze drijvende eilanden worden gemaakt van riet en zijn de thuis van kleine gemeenschappen Aymara Indianen.


DAG 7, PUNO – CUZCO 

Deze dag reis je per bus over de altiplano. De hoogte gaat tot 4320m naar de col van La Raya om vervolgens weer te dalen in de rijke vallei van de rio Vilcanota. Cuzco is de eindbestemming van vandaag.


DAG 8, CUZCO

Het historisch centrum van Cuzco heeft heel wat te bieden. De stad bestaat deels uit oude Incapaleizen en deels uit koloniale huizen. Het is aangenaam kuieren door de eeuwenoude steegjes, aangename pleintjes en zelfs de mooiste plaza’s van Zuid-Amerika.


DAG 9, CUZCO – OLLANTAYTAMBO

De Heilige Vallei is de reisbestemming van vandaag. Onderweg breng je een bezoek aan koloniale dorpen, lokale marktjes en historische sites. Ollantaytambo zelf is een prachtige Incasite met een unieke zonnetempel.


DAG 10, MACHU PICCHU

Je bereikt Aguas Calientes per trein, tijdens de rit toont de Urubamba rivier de weg. Bij aankomst neemt de gids je mee met een busje tot de site van Machu Picchu. Er zijn niet veel woorden nodig om dit wereldwonder te beschrijven, enkel superlatieven voldoen.


DAG 11, OLLANTAYTAMBO – CUZCO

Vandaag keer je terug naar Cuzco. Onderweg breng je een bezoek aan de indrukwekkende, cirkelvormige terrassen van Moray. Ook de zoutwinning van Maras is het stoppen waard.

DAG 12, CUZCO – PARACAS

Een transfer brengt je naar de luchthaven van Cuzco waar je een binnenlandse vlucht neemt naar Lima. Bij aankomst reis je verder naar de kuststad Paracas.

DAG 13, PARACAS

Vanuit Paracas kan je kiezen voor verschillende activiteiten: een dune buggy adventure of sandboarden in de omliggende woestijn, maar ook een boottocht naar Islas Ballestas zijn een mogelijkheid.


DAG 14, PARACAS – LIMA 

Transfer naar de luchthaven van Lima voor de terugvlucht.


DAG 15, AANKOMST BELGIË

Aankomst in België.

Inbegrepen

  • internationale vluchten, incl. taksen
  • lokale vluchten, incl. taksen
  • accommodaties
  • transfers per wagen, bus en/of trein
  • service van Engelstalige gidsen
  • gepersonaliseerde reisdocumenten

Niet inbegrepen

  • dranken, overige maaltijden en services
  • fooien en persoonlijke uitgaven
  • annulatie- en/of bijstandsverzekering

BELANGRIJK

Dit reisprogramma dient slechts als inspiratiebron. Gezien wij volledig op maat werken, is elke aanpassing mogelijk. Met onze voorbeeldreizen willen we een idee geven over hoe een reis naar Peru er uit kan zien.

Onze voorbeeldreizen zijn steeds individuele rondreizen. Voor het bespreken van deze reis vragen wij een afspraak op kantoor om te luisteren naar uw wensen voor deze gepersonaliseerde reis. Maak een afspraak via de website of contacteer ons op info@apollotravel.be of bel naar +32 (0)9 386 26 02.

EXTRA INFO

Als het wat meer mag zijn, kunnen wij ten zeerste de Orient Express luxetrein aanraden tussen Puno en Cuzco! Wist je dat het gekende Amazonewoud niet alleen in Brazilië te ontdekken is, ook in Peru is er een groot deel van deze prachtige natuur te ontdekken.

Interesse in Individuele Rondreis Peru?

Individuele Rondreis Peru

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.