Individuele Rondreis Noord- en Centraal-Griekenland

Troeven

In 't kort

Ondanks de vele vakanties naar Griekenland is het noorden voor de meeste reizigers een grote onbekende. Onterecht, want de regio heeft heel wat te bieden! Onze voorbeeldreis biedt een unieke en gevarieerd programma. Er kan naar hartenlust gewandeld worden of mystieke en sprookjesachtige dorpen en kloosters bezoeken. Dankzij de huurwagen heeft het programma heel wat vrijheid om op iedere locatie met majestueuze bergen en fotogenieke stenen bruggen een fotostop te doen.

Beschrijving

DAG 1, BRUSSEL – THESSALONIKI – HALKIDIKI
Vertrek uit Brussel naar Thessaloniki en bij aankomst ophalen van de huurwagen. Eerste overnachting op het schiereiland Halkidiki.

DAGEN 2-3, HALKIDIKI
Deze locatie is ideaal als uitvalsbasis voor het de regio van Oros Athos. Op dit schiereiland zijn er zo’n 20 Orthodoxe kloosters te vinden, helaas zijn deze slechts beperkt toegankelijk. Een boottocht rond het schiereiland geeft alvast een goede impressie.

DAGEN 4-5, HALKIDIKI – KASTORIA
De reis gaat landinwaarts naar het Macedonisch stadje Kastoria in het Orestiasmeer. De charmante steegjes ademen een typische Balkansfeer. Nog iets noordelijker zijn de Prespameren te vinden in het gelijknamige Nationaal Park, een must voor vogelliefhebbers!

DAGEN 6-7, KASTORIA – ZAGORIA
De Zagoria vormt het hart van de Epirus streek en is de verzamelnaam van 46 dorpjes. Er zijn enkele van de meest spectaculaire landschappen van Europa te vinden! Het Nationaal Park Vikos-Aoös met de prachtige Vikos-kloof biedt een uitdagende wandeling. Fraaie stenen boogbruggen zijn Instagramwaardig en de zilverstad Ioannina is ook een bezoekje waard.

DAGEN 8-9, ZAGORIA – METEOREN
Zonder twijfel de gekendste bezienswaardigheid van Centraal-Griekenland. Enkele kloosters die zeker op de planning moeten: Megalo Meteora, Rousanou, Agia Triada en Varlaam.

DAGEN 10-12, METEOREN – PILION
Opnieuw richting de kust naar het schiereiland Pilion, met bergkam tot 1.610 meter. De regio is zeer groen en waterrijk en volgens de mythologie ook de woonplaats van de Centauren. In de omgeving zijn er enkele leuke dorpjes met een eigen bouwstijl te bezoeken. Aan de oostkant zijn er vele stranden om even uit te rusten of neem het unieke stoomtreintje naar het dorp Milies.

DAGEN 13-14, PILION – THESSALONIKI
Reis terug naar Thessaloniki met onderweg een stop aan Mount Olympus. Niet alleen de beklimming is de moeite waard op een mooie dag ook de prachtige groene streek met gevarieerde fauna en flora heeft mogelijkheden. In de oude stad Dion kunnen cultuurliefhebbers genieten van de ruïnes of gewoon even uitrusten aan het lange zandstrad. Thessaloniki is het Europese hart van de Balkan met tal van bezienswaardigheden.

DAG 15, THESSALONIKI – BRUSSEL
Afgeven van de huurwagen in de luchthaven van Thessaloniki en terugvlucht naar huis.

 

Inbegrepen

  • internationale vluchten, incl. taksen
  • accommodaties o.b.v. kamer en ontbijt
  • huurwagen
  • gepersonaliseerde reisdocumenten

Niet inbegrepen

  • dranken, overige maaltijden en services
  • toegangsgelden en excursies
  • fooien en persoonlijke uitgaven
  • annulatie- en/of bijstandsverzekering

BELANGRIJK

Dit reisprogramma dient slechts als inspiratiebron. Gezien wij volledig op maat werken, is elke aanpassing mogelijk. Met onze voorbeeldreizen willen we een idee geven over hoe een reis naar Griekenland er uit kan zien.

Onze voorbeeldreizen zijn steeds individuele rondreizen. Voor het bespreken van deze reis vragen wij een afspraak op kantoor om te luisteren naar uw wensen voor deze gepersonaliseerde reis. Maak een afspraak via de website of contacteer ons op info@apollotravel.be of bel naar +32 (0)9 386 26 02.

Interesse in Individuele Rondreis Noord- en Centraal-Griekenland?

Individuele Rondreis Noord- en Centraal-Griekenland

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.