Reisverslag Dubai

Wie Dubai zegt, zegt stad van superlatieven. Menig activiteiten, musea, tentoonstellingen en gebouwen zorgen er dan ook voor dat hier (letterlijk) the sky NIET the limit is. Deze Oosterse stad die nooit slaapt, is dan ook een geliefde winterzonvakantie van vele reizigers. Joke ging dit zelf ontdekken in maart en kwam terug met alleen maar lovende woorden.

Dubai is vlot te bereiken met de rechtstreekse vlucht vanuit Brussel met de kwaliteitsvolle luchtvaartmaatschappij, Emirates. Wij mochten voor deze gelegenheid de business klasse ervaren aan boord van de 6u durende vlucht. Als het wat meer mag zijn, is deze upgrade zeker het overwegen waard. Het behulpzame personeel in combinatie met een uitgebreid aanbod aan dranken, een 3-gangen keuze menu, comfortabele zetels en on-board entertainment zorgen voor een sublieme vlucht.

Om eerlijk te zijn vertrok ik met ietwat gemengde gevoelens naar Dubai, ik verwachtte om toe te komen in een drukke, chaotische stad. Mijn twijfels bleken echter volledig ongegrond! Dubai is absoluut een bruisende stad, maar daarnaast is het er ook gezellig, super georganiseerd en heel erg veilig. Jumeirah Walk en de Marina bieden dan ook een aangename afwisseling voor het drukkere Downtown, hier kan je genieten van slenteren langs de vele terrasjes met zicht op zee.

Het eerste bezoek bracht ons naar het nieuwe Museum of the Future. Ook al ben je niet geïnteresseerd in technologie en futuristische ontwikkelingen, het gebouw is zowel van binnen als van buiten een glimp waard. De architectuur is gewoonweg fenomenaal! Vervolgens stond er al een absoluut hoogtepunt op de planning, de Burj Khalifa. Reken voldoende tijd voor dit bezoek want de ingang bevindt zich in de gigantisch grote Dubai Mall en je hebt ook enkele veiligheidcontroles alvorens echt binnen te zijn. Maar éénmaal boven kan je alleen maar verbaasd zijn en genieten van het weidse uitzicht.

Niet alleen heeft de stad heel wat te bieden, ook de omgeving errond heeft mogelijkheden. Zo namen we deel aan de Heritage Safari Experience. De chauffeur kwam ons ophalen in het hotel en na een klein uurtje rijden bevonden we ons in het midden van de woestijn. Met enkele jeeps reden we nog dieper de duinen in voor een woenstijnsafari, gevolgd door een roofvogelshow. De avond werd afgesloten met een heerlijk, authentiek avondmaal in het tentenkamp. Een unieke ervaring!

De tweede dag werden we verwacht in het Old Fahidi District, het echte, oude Dubai. Met een Emirati gids verkenden we de smalle straatjes en vertelde ze ons in geuren en kleuren over het dagdagelijkse leven in Dubai. We bezochten een koffiebranderij, snuisterden in de souks en staken de Dubai Creek over met een typische abra. Het volgende bezoek bracht ons naar het uiterste punt van Palm Jumeirah voor een bezoek aan het splinternieuwe Atlantis The Royal. Het is moeilijk om dit hotel te omschrijven met woorden, eigenlijk moet je het zelf zien om het te geloven. We ontdekten het domein van Atlantis rond het hotelgebouw, bezochten het enorme aquapark, het dolfinarium en woonden een dolfijnenshow bij. Alles is er een beetje over the top, maar toch een echte beleving.

Later op de dag klommen we naar The View at The Palm, het hoogste uitkijkpunt op Palm Jumeirah. Voor de lift naar boven vertrok, kregen we een beknopte, maar duidelijke uitleg over de ontwikkeling van dit Palmeneiland. Op de top werden we dan getrakteerd op het mooiste uitzicht over Palm Jumeirah. Na alle inspanning kwam dan de ontspanning, in de Marina lag een jacht op ons te wachten. Eenmaal aan boord vaarden we langzaam door de marina naar open zee. De route ging helemaal rond Palm Jumeirah tot aan de Burj al Arab, een ander iconisch hotel in Dubai. Wanneer de avond valt, wordt de stad verlicht met duizenden lichtjes. Dubai by night, al even bruisend als overdag, is absoluut ook de moeite!

Na vijf onvergetelijke dagen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Na alle luxe en grandeur in Dubai was het toch terug even wennen, voetjes op de grond!

 

Reisverslag Dubai

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.